SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. október 20., csütörtök

Nagyon jól érzik nálunk magukat


Most az egyszer nem hazudott Schmitt: "Nagyon jól érzik nálunk magukat a zsidók, rendkívül fontos szerepük van az államban"
Visszautasította a magyar kormánnyal szembeni bírálatokat csütörtökön Schmitt Pál. "Magyarországon száz százalékig demokrácia van" - fogalmazott a Die Presse című osztrák napilapnak. Az államfő azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy a riporter olyan véleményeket idézett a külföldi sajtóból, melyek a magyar kormánynak "a fasizmushoz való vonzódást" róttak fel.

Hát persze hogy jól érzik itt magukat...
A Die Presse riporterének kérdésére, miszerint: "A magyar kormányt többször is összefüggésbe hozták a fasizmussal. Elképzelhető-e, hogy Orbán Viktort félreértik külföldön?" Schmitt Pál így válaszolt: "Borzasztóan sajnálom, hogy néhány külföldi sajtóorgánum ilyen megjegyzéseket tesz. Egyáltalán, mit értenek fasizmus alatt? Az antiszemitizmust?"
A magyar államfő hozzátette: "A zsidó lakosság köszöni, nagyon jól érzi magát nálunk. A zsidó közösségnek a magyar államban rendkívül fontos szerepe van. Tényleg nem tudom, mi lehet fasiszta egy olyan kormányzatban, aminek ideológiai alapjai a keresztény vallás, a konzervativizmus és a hazaszeret. A kisebbségek jól kijönnek a magyarokkal, összesen 13 elismert kisebbséggel élünk együtt, akiket sokra tartunk. Az új választótörvényben, aminek kidolgozása folyamatban van, a kisebbségek demokratikus jelenlétét szeretnék meg is erősíteni."
Azt is kijelentette a köztársasági elnök, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezményének szinte minden pontját tartalmazza az új alkotmány, ezért is utasítja vissza a fasizmusra vonatkozó vádakat (melyek tényleg abszurdak, hiszen nagyon gyengeelméjűnek kell lennie annak, aki egy zsidó- és cigányimádó kormányt vádol fasizmussal - a szerk.).
(Die Presse - MTI - Hír24 nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/6/86897/#ixzz1bNp8qQ9a