SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. október 3., hétfő

az egész világ rühelli a két Izraelt


Egy agyonhallgatott felmérés: az egész világ rühelli a két Izraelt
Pár napja (27-én) a nevesReputation Institute szervezetkihozta a rendes évi országrangsorolását (ITT van letölthető formátumban). Az anyagot széles körben tárgyalta a külföldi média. A magyar „valamiért” kussolt. Ha jobban megnézzük a listát, megértjük, miért.
Kezdjük tán a Fidesznek, ill. a baloldalnak oly kedves USA-val és Izraellel. Hoppá! Hol vannak? Az első helyen? Nem. A tizediken? Ott sem. Hát hol? Az USA, a Demokrácia Őrangyala, a 23. helyen árválkodik, a Kiválasztott, Felsőbbrendű, Nem Moslékzabáló Nép Izraelje meg a 41-en. A  top 10-ben meg jobbára olyan el nem kötelezett országok vannak, mint pl. Palesztina államiságát nyíltan, államelnöki szinten az ENSZ közgyűlése előtti felszólalásában is követelő Finnország (angol nyelvű, erről beszámoló háttéranyag ITT) vagy a szintén nyíltan Izrael-ellenes vezetésű Norvégia, de a többi ország (kivéve az egy Hollandiát) se éppen zsidóseggnyalásukról híres.
Hoppá! Mi lesz így szegény világból, ha az emberiség túlnyomó többsége utálatát fejezi ki a cionisták irányába, és azokat az államokat (finnek, norvégok stb.) kedveli, akik rendesen beszólnak a zsidóknak / Izraelnek?
Nos, a lista, ahogy már a bevezetőben említettük, valamiért egyetlen komolyabb (Magyar Nemzet / Hírlap, Népszabadság) hazai politikai napilapnál sem érte el az ingerküszöböt - mindegyik mélyen hallgatott róla. A fentiek értelmében érthető, miért - „kicsit” ciki lett volna ilyen, a cionkák számára nem éppenséggel jó hírről beszámolni...
Ja, hogy hol van Magyarország? Eltalálták a Kedves Olvasók: sehol: nem kerültünk be az első ötvenbe (hogy konkrétan hányadikok lettünk, azt nem tudjuk, mivel nem derül ki az anyagból. Lehet, hogy az 51., de lehet, hogy a 120.). Ahogy azt már az eurovíziós dalfesztivál kapcsán kifejtettük, a Fidesz nagy csinnadrattával bejelentett, nem éppen olcsó országimázs-javítási, ország-népszerűsítési programja csúnyán megbukott, és se az Eurovízió idején (amikor csak a tradicionálisan magyarbarát finnektől kaptunk teljes pontszámot, az égvilágon senki mástól), se most sz@rra se mentünk vele.
Talán úgy kéne azt a fránya országimázst intézni, ahogy azt a Top 10-ben (kivétel: Hollandia) szereplő államok teszik, nem gondolja, kedves(?) Viktor? Például úgy, hogy kibújunk az egész világ által gyűlölt és megvetett Izrael meg az USA seggéből... azt mások is észre fogják venni és értékelik is majd. Mert nem csupán a gazdasági teljesítmény, a közbiztonság, az élhetőség stb. szempontjából értékelik az országot; ezért kerülhetett elénk még Ukrajna vagy egyenesen Pakisztán és Dél-Afrika is.
Friss #1: válaszaink Olvasóink felvetéseire, kérdéseire:

1, Csupan a finnektol kaptunk full-pontszamot? Ezek szerint a masik "tradicionalis magyarbarat" nep a lengyel (azaz Polak) is a beka segge ala pontozott minket az Eurovizion?” (Frank Herenik) Az országokra lebontott pontokat pl. ITT találjuk:
„Wolf Kati maximális pontszámot (12) kapott Finnországból, és bronzérmes volt (8 pont) a szerbiai döntnököknél. Hét pontot kaptunk Romániától, hatot a spanyoloktól. Öt pontot szavaztak meg Wolf Katinak a svédek és az izlandiak, négyet az ukránok és kettőt az osztrákok, franciák és azeriek. Ez összesen 53 pontra volt elég.” (Sajnos, a lengyelektől egy pontot sem kaptunk, szemben egy másik olvasónk állításával.)
2, Csetneki Péter megkérdezte azt, hogy hogy lehet előttünk még (a finoman szólva nem éppen munkaszerető és törvénytisztelő lakossággal „megáldott”) Haiti is. A válasz egyszerű: ahogy a cikkben leírtuk, ez egy kifejezetten szubjektív, „tetszésindexre” rákérdező, ennek ellenére komoly, megalapozott felmérés, ami azt vizsgálja, hogy a világ országainak lakossága miként vélekedik a többi országról, milyen érzelmeket kelt benne az, ha pl. azt a szót hallja, „Izrael” vagy „Magyarország”. Az eredményeknek jóval kevesebb közük van az életszínvonalhoz, a versenyképességhez, a közbiztonsághoz, mint pl. egy „átlagos” verenyképességi stb. felmérésnél. Egy olyannál ugyanis pl. az USA garantáltan benne lenne az első ötben, vagy akár háromban is, mi pedig (a legújabb, pl. a mai Magyar Hírlapban is leközöltversenyképességi mutatókat idézve) kb. a 48. hely tájékán lennénk.
(Reputation Institute nyomán
kuruc