SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. április 20., péntek

RABBI RENDÖR ,VAGY RENDÖR RABBI ,ÉS A TÖBBI.


Salgó László a rabbi-rendőr?

Budapest, 1910. április 23. – Budapest, 1985. július 24.
1935-ben a budapesti Országos Rabbiképző Intézetben rabbi oklevelet szerzett. 1935-től a józsefvárosi zsinagógában rabbi-helyettesként és hitoktatóként működött, 1945-től főrabbi, 1959-től a Budapesti Rabbiság igazgatója (rituális főfelügyelő), az Országos Rabbi-képző Intézet tanára. Tagja volt az Országos Rabbitanácsnak. 1971-től haláláig országos helyettes főrabbi, egyidejűleg a budapesti Dohány utcai Főtemplom vezető rabbija volt. A Pázmány Péter Tudományegyetemen bölcsészettudományi doktorátust szerzett. 1980. június 8-án Budapest 17. számú egyéni választókerületében, majd 1985. június 8-án, az országos listán országgyűlési képviselővé választották.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány 2010. október 4-ei hatállyal a szolgálat érdekében, beleegyezésével, eredeti beosztásából történő egyidejű felmentésével áthelyezte Salgó László r. százados urat a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság állományába és megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Állománygyűlés
Vezetői kinevezések a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon

2011. augusztus 2. 13:39

Ünnepélyes keretek között, 2011. augusztus 01 – jén a VIII. kerület Rendőrkapitányság teljes állománya részvételével került sor az új vezetők beiktatására. A Józsefvárosi Önkormányzat tanácstermében, amely helyt adott a neves eseménynek, megjelent még Dr. Kocsis Máté polgármester és Fuxreiter Róbert r. őrnagy, a IX. kerületi Rendőrség megbízott Kapitánya.

Az egybegyűlteket, Salgó László r. őrnagy, a VIII. kerületi Rendőrség Kapitánya köszöntötte, majd rövid beszéde után megtörtént a megbízások ünnepélyes átadása. A Kapitányságvezető helyettes Wieszt Ferenc r. őrnagy, a Közrendvédelmi Osztály vezetője lett, aki 1996 óta szolgál Józsefvárosban. Köszöntő beszédében kiemelte, büszke arra, hogy józsefvárosi rendőr és nagy megtiszteltetés számára a kapitányságvezető helyettesi pozíció. A Bűnügyi osztály vezetésével Oláh Zsolt r. alezredest bízták meg, aki harminc éves rendőri szakmai múltjával és tapasztalatával méltán említhetjük a legmegfelelőbb vezetők között. További megbízások is átadásra kerültek, többek között a Vizsgálati osztályvezetői, amit Dauda Márta r. hadnagy, és a Bűnüldözési alosztály vezetői, amit Kazup Éva r. hadnagy tölt be. Ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk munkájukhoz.


Wieszt Ferencnek, az új Kapitányságvezető helyettesnek gratulál Kocsis Máté

A megbízások átadását követően, Fuxreiter Róbert r. őrnagy leköszönő beszédét hallgattuk meg, aki a VIII. kerület Kapitányságvezető helyettesi pozíció helyett, a IX. kerületi Rendőrkapitányság megbízott Kapitányi tisztjének betöltésére kérték fel. Megható beszédében kiemelte, büszke munkájára és köszönettel tartozik a VIII. kerületnek, mind a szakmai tapasztalat megszerzése, mind az emberi összetartozás terén sokat tanult az itt élő állampolgároktól és rendőr társaitól, vezetőitől egyaránt. Fuxreiter Róbert r. őrnagynak ezúton szeretnék gratulálni új megbízásához és egyúttal szeretnénk megköszönni a Józsefvárosért tett áldozatos és lelkiismeretes munkáját.


Az ünnepséget Dr. Kocsis Máté polgármester úr zárta, a már-már hagyománynak mondható jutalomüdülések átadásával. Ebben az évben is több, VIII. kerületben szolgálatot teljesítő hivatásos és közalkalmazott, a rendőrség állományában dolgozót tüntettek ki azzal, hogy a Balaton partján, a Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi üdülőjében töltsenek el családjukkal egy-egy hosszú hétvégét. A jutalmazottak fáradságos és lelkiismeretes munkájukkal érdemelték ki azt a megtiszteltetést, melyben a VIII. kerület Polgármestere részesítette őket. A kitüntetetteknek kellemes időtöltést és további sikeres munkát kívánunk.
Az ünnepség végeztével az állomány tagjai, eme nevezetes napot megörökítvén a Nemzeti Múzeumnál fotózáson vettek részt.


Komcsákné Sz. Magdolna
Sajtóreferens
BRFK, VIII. kerületi Rendőrkapitányság