SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. április 12., csütörtök

Hergelik a perzsákat



nagyszabású légierő-gyakorlat hergeli a perzsákat

Legalább 200 amerikai és arab vadászbombázó bevonásával kezdődött meg az eddig legnagyobb légi hadgyakorlat, amit valaha végeztek aPerzsa-öbölben.
A hadgyakorlat a múlthónapban kezdődő Noble Dina 12-nek a folytatása, amiről már korábban hírt adtam, és amely a Földközi-tengeren zajlott és szintén Irán elleni akciót modellezték. Kréta és Izrael közötti távolságon (1200 km-en ez egyezik az iráni távolsággal), levegőbeni újratankolást próbálták a vadászbombázók.
A DEPKAfile’s katonai jelentése szerint a USS Enterpriseról és a USS Abrham Lincolnhordozóról származó 100 harci repülőgép csatlakozik a hadgyakorlathoz és 100 másik repülő a szaúdi, kuvaiti és bahraini légierőtől.
Az iráni nagykövet Kuvaitban dühösen felszólította a játékosokat és azzal fenyegetőzött, hogy Irán légi- és tengerészeti ereje megtámadhatja azokat az országokat, akik részt vesznek a hadgyakorlatban, hacsak nem vonulnak vissza azonnal.
A Noble Dina 12 április 15.-ig tart, majd ezután tárgyalóasztalhoz ülnek Iránnal szembe, de Iránnak meg nincs nagy kedve azokkal tárgyalni, akik katonai csapással fenyegetőznek.
A hadgyakorlat részletei titkosak, de egy pár dolgot azért meg lehetett tudni: tervek vannak a Hormuzi-szoros újranyitásához és azon iráni haditengerészeti eszközök felszámolására, amelyek ezt megakadályoznák. Amerikai és arab tengerészgyalogosokat képeznek ki az Irán fennhatóság alá tartozó szigeteken ( Abu Musa, Great Tunb, Lesser Tunb and Sirri Island) lévő bázisok és a Forradalmi Gárda eliminálásához. A hadgyakorlat alatt arra is felkészülnek, hogy ellenálljanak az öböl felől érkező perzsa támadásnak és megvédjék az olajmezőket és fontos olajipari létesítményeket az Öböl-menti Államok területén.
A légierők a térségben állomásozó amerikai anyahajók védelmében iráni haditengerészeti célpontok megsemmisítésére koncentrál. És tesztelik a kommunikációs és koordinációs képességeket az amerikai és arab csapatok között.
Az iráni vezérkari főnök április 7.-én a következőket mondotta: „Irán lebuldózerezi, és el fogja pusztítani az illegális cionista fészket”.
forr*ARANYKOR
Forrás: http://www.debka.com/article/21907/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook