SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. július 20., péntek

Gázmaszkos halálfigura a denveri reptéren Index

       Index


Egyelőre semmit sem tudni a Denver egyik elővárosában, Aurorában az egyik moziban a legújabb Batman film éjféli vetítésén legalább tizenkét embert meggyilkoló, legalább harmincnyolcat pedig megsebesítő támadó motivációiról.
Megindultak ugyanakkor a találgatások, amelyek egy része a denveri repülőtér szokatlan falfestményeire is utal. Az egyik képen egy gázmaszkos, náci egyenruhába öltözött alak is látható egyik kezében gépfegyverrel, a másikban pedig egy szablyával, amellyel egy békegalambot szúr át.
b57af4df1920
A denveri reptér ambivalens érzelmeket kiváltó falfestményeFotó: abovetopsecret.com
A reptér már korábban is számos összeesküvés-elmélet alapja volt, állítólag szabadkőművesekre utaló szimbólumokat is találtak. A fali illusztrációk alkotója, Leo Tanguma ugyanakkor nem érti az összeesküvés-elméletek híveit, szerinte a képek első fele azt ábrázolja, ahogy az ember a környezetet és saját magát pusztítja, míg a második felén azt látni, hogy az emberiség összefog a természetért és a békéért.
TDKR Bane Snowy INTL RGB 1600x2333
Fotó: intercom
Más források arra hívják fel a figyelmet, hogy az új Batman film főgonosza, Bane szintén maszkot és védőmellényt visel. A Sky News-nak az egyik szemtanú arról beszélt, hogy először azt hitte, csak egy reklámfogás a hosszú kabátban besétáló férfi, aki először füstbombákat vetett be, mielőtt lőni kezdett.
A mészárlás helyszíne pedig csak húsz mérföldre van az 1999-es Columbine mészárlás helyszínétől. Az Egyesült Államok egyik legsúlyosabb és legnagyobb hatást kiváltó lövöldözését követte el Eric Klebold és Dylan Harris a középiskolában. Tizenkét diáktársukat és egy tanárukat lőtték le, mielőtt magukkal is végeztek.