SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. augusztus 26., vasárnap

Ovadia Joszéf rabbi*ELMÉSSÉGEI*


Befolyásos izraeli rabbi a zsidók ellenségeinek elpusztítására szólított föl – várjuk a "liberálisok" elhatárolódását!
Ovadia Joszéf rabbi, a kormányzati pozíciókat is betöltő izraeli ultraortodox Sasz párt alapítója és vallási vezetője felszólította a zsidókat: imádkozzanak a zsidó nép ellenségeinek, mindenekelőtt Iránnak és a Hezbollahnak a pusztulásáért. Vajon várható-e az izraeli kormány, a magyarországi „jogvédők”, politikai pártok, a Hit Gyülekezete, Köves Slomó, Feldmájer, Zoltai és más zsidó vezetők elhatárolódása?

Ovadia Joszéf
"A gójok azért születtek, hogy minket szolgáljanak. Enélkül nincs helyük a világon - csak azért léteznek, hogy Izrael népe számára végezzenek munkát. (…) Miért van szükség a gójokra? Dolgozni fognak, szántani, aratni. Mi ülünk, mint egy úr, és eszünk." - Részlet a zsidó terrorállam volt szefárd főrabbijának egy 2010-es nyilatkozatából.
A rabbi az elmúlt héten, szokásos szombati prédikációjában tette meg minősíthetetlenül gyűlöletkeltő kijelentését. “Amikor mi azt mondjuk Ros Hásáná napján, sújts le ellenségeinkre, akkor Irán legyen a célpont, az ördögi Irán, amely fenyegeti Izraelt. Isten le fog sújtani rájuk, és elpusztítja őket” – mennydörögte többek között a vérszomjas rabbi.
Ovadia Joszéf számos alkalommal szórt átkokat a palesztinokra és a „zsidóság ellenségeire”, mostani kirohanása azonban mégis meglepő annak fényében, hogy a Sasz párt korábban ellenezte a perzsa állam elleni háború megindítását. Egy héttel ezelőtt azonban Jaakov Amidror, a Nemzetbiztonsági Tanács vezetője, a Sasz párthoz tartozó belügyminiszter, Eli Jisáj társaságában személyesen kereste fel a gyűlölködő rabbit, hogy beleegyezését kérje az agresszióhoz. Zeev Elkin, a koalíciós ügyekért felelős Likud párti kormánymegbízott a megbeszéléseket követően hangsúlyozta is, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök „fontosnak tartja a rendszeres konzultációt Ovadia rabbival”.
Egyelőre nem született hivatalos bejelentés azzal kapcsolatban, hogy az ultraortodox szélsőséges Sasz párt megváltoztatta volna az Irán elleni agresszióval kapcsolatos elutasító álláspontját. A párt spirituális vezetőjének számító rabbi mostani kirohanása azonban arra utal, a fordulat megtörtént. Ovadia Joszéf egy nappal a Nemzetbiztonsági Tanács elnökének látogatása után a következőképpen nyilatkozott: "Mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk, Irán ördögi népe el akar pusztítani bennünket… Imádkoznunk kell teljes szívünkből”.
Meg nem erősített hírek szerint az izraeli kormány úgynevezett 9 fős „belső kabinetjében” eddig négyen – köztük Netanjahu miniszterelnök – támogatták az Irán elleni agressziót, négyen - köztük Eli Jisáj belügyminiszter - ellenezték, Avi Dichter nemzetbiztonsági miniszter álláspontja azonban kétséges volt. Ha azonban a Sasz párt véleményének megváltozásával Eli Jisáj belügyminiszter is immár a támadás megindítása mellett foglal állást, akkor a borzalmas következményekkel járó döntés már megszületett.
Perge Ottó - Haaretz és Jerusalem Post nyomán
kuruc