SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. augusztus 30., csütörtök

8 éves gyermeket ölt meg és darabolt fel



Levi Aron bűnösnek vallotta magát Leiby Kletzky elrablásában, megölésében és megcsonkításában egy vádalku részeként, melynek értelmében megúszta a büntetőpert és a feltételes szabadlábra helyezés nélküli börtönbüntetés veszélyét - írja a Háárec.
Zoom
Levi Aron ügyvédei gyűrűjében
A New York-i bolti ügyintézőt negyven év börtönbüntetésre ítélték szerdán, uténa feltételesen szabadon bocsátható. A gyilkos az egyik legnagyobb, Izrael területén kívül működő ortodox zsidó közösség tagja.
Levi Aron 2011 júliusában rabolta el a 8 éves Leiby Kletzkyt, amikor a fiú odament hozzá a Brooklyn utcán, és útbaigazítást kért. A fiú egy vallásos táborból tartott haza - első alkalommal -, s hét számmal arrébb kellett volna találkoznia az édesanyjával, de eltévesztette az irányt. Kletzky haszid zsidó volt, ami még a judaizmuson belül is egy szélsőséges, ultraortodox ág, míg a közelben lakó Aron csak "sima" ortodox zsidó volt - de a jelek szerint ennyi is elég.
33 órával később a nyomozók megtalálták a fiú egyik levágott, műanyagba csomagolt lábát Aron hűtőszekrényében, egy vágódeszka és három véres szeletelőkés társaságában. A többi testrészt egy szemetesben lévő bőröndben találták meg Levi Aron lakásának közelében.
Az orvosszakértő megállapította: az ortodox zsidó bedrogozta, majd megfojtotta fajtársát.
A hatóságok szerint a következőképpen történt az eset: Aron megígérte az eltévedt fiúnak, hogy hazaviszi. Haza is vitte - de saját magához. Azt nem tudni - csak sejtjük az eddigi zsidó bűntettek alapján -, hogy az éjszaka hogyan telt, annyi biztos, hogy Levi Aron másnap reggel a legnagyobb lelki nyugalommal elment munkába, egyedül hagyva a gyereket. Amikor azonban meglátta, hogy az egész városban keresik az eltűnt, fiút, hazament, megölte és feldarabolta.
Meghallgatásai során nagyon szűkszavú volt a gyilkos, az ügyvédei azt szerették volna bebizonyítani, hogy személyiségzavara van, skizofrén beütéssel. Végül bevallotta a gyilkosságot, a megbánás legkisebb jele nélkül. A gyilkosság okaként azt nevezte meg, hogy "pánikot érzett", amikor észrevette, hogy keresik a fiút. A bíró azon kérdésre, mit szándékozott tenni ebben a helyzetben, egyszerűen csak ennyit válaszolt: "megfojtani".
Az áldozat családja nem jelent meg az ítélethirdetésen.
(Kuruc. - Háárec nyomán)