SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. szeptember 22., csütörtök

ENSZ-es zsidóbérencek


Patkányokként iszkoltak a ENSZ-es zsidóbérencek, amikor az iráni elnök szájára vette a szent holokausztot
Kivonultak a nyugati – köztük a "magyar" – diplomaták csütörtökön az ENSZ-közgyűlés ülésterméből Mahmúd Ahmadinezsád beszéde alatt, amikor az iráni elnök rámutatott: az Egyesült Államok az Irak és az Afganisztán elleni támadás ürügyéül használta fel a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat.

A magyar diplomaták kivonulása az Európai Unió előzetesen egyeztetett álláspontja alapján történt – tájékoztatta az MTI-t Tóth József, a külügyminisztérium New Yorkban tartózkodó sajtófőnöke. Az uniós diplomaták, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan elhatározták, hogy a távollétükkel tüntetnek, "ha Ahmadinezsád ismét Washingtont vádolja meg a 9/11 megszervezésével, tagadja Izrael állam létjogosultságát, vagy a holokausztot".

Az amerikai és az európai képviselők akkor álltak fel a helyükről, amikor az iráni politikus arról kezdett beszélni, hogy arrogáns hatalmak mindenkit szankciókkal és katonai fellépéssel fenyegetnek meg, aki megkérdőjelezi szeptember 11-ét vagy a "holokausztot". Ahmadinezsád felszólalásában említést sem tett az iráni atomprogramról, s csak futólag szólt a palesztinokról, akiknek ügye pedig a ENSZ-közgyűlés egész általános vitájára rányomta a bélyegét, s nem fejtette ki álláspontját azzal a kérésükkel kapcsolatban sem, hogy állami státuszt kapjanak a világszervezet közgyűlésében.
Megfogalmazta viszont azt a véleményét, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei a cionizmust "szent fogalomnak és ideológiának" tartják. "Az imperialista médiahálózatukat felhasználva, amely a kolonializmus befolyása alatt áll, mindenkit megfenyegetnek, aki megkérdőjelezi a holokausztot vagy szeptember 11-ét" – mondta az iráni államfő.
(MTI nyomán, képek: Reuters, MNO)
kuruc