SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. január 1., vasárnap

Sárga csillagot tűztek ortodox zsidó gyermekekre Jeruzsálemben


Sárga csillagot tűztek ortodox zsidó gyermekekre Jeruzsálemben
Jeruzsálem egyik ortodox zsidó negyedében szombat este sárga csillagos és rabruhás tüntetés volt a „cionista hatalom zsidóellenes uszítása” miatt. A rabbik jiddis nyelven arról szónokoltak, hogy Izrael cionista vezetői rosszabbak, mint a nácik voltak. Egészen kicsi gyermekek ruhájára sárga csillagot varrtak.
„Jude” (zsidó) föliratos sárga csillagot viselő kisgyermekek és zsidó teológiai főiskolás fiatalok tüntettek szombaton este a jeruzsálemi Szombat téren „az ortodox vallásos zsidóság elleni cionista uszítás” miatt. A Jeruzsálem Méá Seárím nevű ortodox vallásos negyedében, mintegy ezer ember részvételével lezajlott tiltakozás közvetlen kiváltója az volt, hogy néhány nappal ezelőtt egy izraeli katonalány meglehetősen ledér öltözetben mutatkozott a vallásos zsidók negyedében, mire valaki leköpte és azt kiáltotta feléje, hogy „kurva”. A történetből belpolitikai botrány kerekedett, a köpködőt a rendőrség letartóztatta, s a szoldateszka szellemű Izraelben szinte mindenki, beleértve az álszent Simon Peresz államelnököt, a katonalány pártjára állt.

A cionista holokauszt egyik áldozata
A lenge öltözetű katonalányt leköpő ortodox zsidó férfi pártját fogó, s letartóztatását a vallásos zsidók elleni hadjáratként értékelő tüntetők a jeruzsálemi Méá Seárím negyedben végbement tiltakozáson egészen kicsi, rabruhába öltöztetett gyermekek mellére is „Jude” (zsidó) föliratos sárga csillagot tűztek, miközben az ortodox közösség köztiszteletben álló rabbijai jiddis nyelven az izraeli cionista államhatalom antiszemitizmusáról szónokoltak.

Idill a jeruzsálemi Szombat téren
A Válláh! Hádásot izraeli hírportál beszámolója szerint a Jeruzsálem-szerte kiragasztott plakátokon a többi között ez olvasható: „Az elmúlt napokban a cionista hatalom példátlan támadást intéz az ortodox közösség ellen, amiért az megköveteli a zsidó vallási törvény előírta szemérmes öltözködést és viselkedést, a nők és a férfiak elkülönítését az autóbuszokon, valamint a zsinagógák zsúfolt bejáratában.”

A cionizmus rabjai
Júszef el-Kudszi - Kuruc