SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. június 13., szerda

Nem volt zsidóverés*MESTERSÉGESEN GENERÁLT FESZÜLTSÉG*


http://nepszava.com/2012/06/magyarorszag/ujabb-zsidoellenes-incidens-a-belvarosban.html
Újabb zsidóellenes incidens a belvárosban
1944. A fejekben azóta sem változott semmi*IRJA AZ AMERIKAI NÉPSZAVA
Nem volt újabb zsidóverés
Budapest – Nem azt a férfit mutatta be az RTL Klub híradója egy rasszista támadás áldozataként, mint akit valójában megvertek. A támadás időpontja sem stimmelt a híradásban. A nyilatkozó főrabbi is kiakadt, írta az Index. A téves híradás képezte az alapját az Amerikai Népszava ma reggeli összeállításának is.


.
Egy hetven év körüli idős férfit vertek meg származása miatt pénteken a belvárosban, adta hírül kedden az RTL Klub híradója. A riportban képi bevágással meg is mutattak egy bottal közlekedő idős férfit, aki a riporter szerint arcát és hangját nem vállalta ugyan, de elmesélte, hogy hazafelé tartott, amikor fiatalok támadtak rá, akik földre lökték és arcát ütötték ököllel, zsidó származását hangoztatták, és azért bántalmazták. A férfi helyett Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija vállalta a szereplést a riportban. Fröhlich mondta el az eset körülményeit: „látták rajta, hogy zsidó, szakállal, fedett fővel, belekötöttek és végül megverték”.
.
Az Indexhez érkezett jelzések szerint azonban a híradás több pontatlanságot tartalmazott. A rasszista inzultus nem a bemutatott 70 éves idős embert érte, hanem egy 58 éves férfit, és mintegy másfél hónapja történt a Kertész utcában. Erről a történetről az Amerikai Népszava isbeszámolt, kérésére nem azonosítva a sértettet.
.
A pontatlanságokat megerősítette az Indexnek a híradóban szereplő Fröhlich főrabbi is. Fröhlich értetlenségének adott hangot, mert mint mondta, az interjú felvételekor az eset körülményeit tisztázták a riporterrel, a leadott anyagba mégis más szerepelt.
.
Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója az Index kérdésére elmondta, belső vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, mert azzal, hogy a riporter nem a sértett személyről készült vágóképeket használta a híranyag elkészítéséhez, súlyosan megsértette a csatorna vonatkozó szabályait. A szerda esti híradóban visszatérnek az esetre, a csatorna pedig elnézést kér az érintettektől, valamint a hírt átvevő médiumoktól.

.
2012. A jövő elkezdődött
AMERIKAI