SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. május 4., péntek

Lázár a zsidó nagykövetnek


Lázár a zsidó nagykövetnek: Felszámoltuk a Magyar Gárdát, Izrael a szövetségesünk
A Fidesz vezette kormány mindent megtett 2010 után annak érdekében, hogy valamennyi Magyarországon élő közösség, így a zsidó közösség számára is garantálja a biztonságot és a védelmet - jelentette ki Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester pénteken az alföldi városban. A magyarság biztonsága és védelme természetesen nem értendő ide.
"Egy olyan ország újjászervezésében és fölépítésében vagyunk érdekeltek, amely mindenki számára garantálja a biztonságot és az emberi jogok teljességét" - hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési frakcióját vezető politikus Ilan Morral, Izrael magyarországi nagykövetével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
"Ennek értelmében minden, a magyarországi zsidó közösséget ért támadást a leghatározottabban visszautasítunk. Kompromisszum és kímélet nélkül lépünk föl az ilyen társadalmi törekvésekkel szemben" - mondta Lázár János. A frakcióvezető példaként említette, hogy míg 2010 előtt Budapesten volt "neonáci felvonulás", ma már ez elképzelhetetlen, és a kormány lényegében fölszámolta a Magyar Gárda tevékenységét is. "A magyar valóság sokkal jobb, mint amit az európai vagy az amerikai újságok időnként írnak" - közölte a polgármester.
Lázár János azt mondta, hogy a Fidesz és a magyar kormány "baráti figyelemmel" tekint Izrael Államra, "gazdasági és politikai szövetségesnek" tartja. Az elmúlt 25 évben kifejezetten jó kapcsolatok épültek ki a két ország között. Magyarország támogatja Izraelnek azokat a törekvéseit, hogy modernizálja gazdaságát és társadalmát - mondta.
Ilan Mor hangsúlyozta, nagyon fontos a két ország közötti gazdasági partnerség, ebben komoly lehetőségek rejlenek. A nagykövet azt mondta, a zsidó közösség a magyar társadalom fontos része, nem etnikai csoportként kell kezelni őket, "ugyanúgy magyarok, mint bárki más, csupán a vallásuk különbözik". A közösség fontos kapocs Magyarország és Izrael Állam között, konstruktív szerepet játszik a baráti viszony kialakításában - tette hozzá.
(MTI nyomán)
KURUC

Olvasónk kérdése az izraeli nagykövethez
Izrael Állam Nagykövetsége
Budapest
Fullánk utca 8.
1026
Ilan Mor nagykövetnek
Tisztelt Nagykövet Úr!
Levelemmel nem provokálni akarom Önt, és antiszemita sem vagyok. Úgy gondolom, jobb, ha ezt mindjárt tisztázom.
Hírportálok tudósítása szerint viszont Ön egy olyan kijelentést tett a zsidóság etnikai megítélésével kapcsolatban, mely felvet egy érdekes kérdést.
Amennyiben kijelentése nem úgy hangzott el, ahogyan azt idézni fogom, akkor, szíves elnézését kérve, érdeklődésem természetesen nem aktuális.
A tárgyra térve, az Ön kijelentése szerint „...a zsidóságot nem etnikai csoportként kell kezelni... ugyanúgy magyarok, mint bárki más, csupán a vallásuk különbözik...”
Ha az Ön kijelentése helytálló, miért nevezik rasszistának azon honfitársaimat, akiknek a zsidóság valamely okból nem szimpatikus? Ugyanis ha ők is magyarok, ahogy Ön mondja, magyar honfitársaim nem lehetnek rasszisták, antiszemiták meg végképp nem. Ha viszont rasszistának nevezik őket, akkor ezzel Önök igazolják a zsidóság magyarságtól különböző etnikumát, rasszát.
Természetesen egyértelmű, hogy kijelentésével – amennyiben az valóban így hangzott el – nem értek egyet. Ugyanis ezzel az erővel bármely más országban élő eltérő etnikum azzá „válik” egy idő után, ahova költözik, a genetika alapvető téziseit meghazudtolva.
Várva megtisztelő, konkrét, egyenes válaszát kérdésemre.
Üdvözlettel,
Dr. Nemes András


További részletek: http://kuruc.info/r/20/95695/#ixzz1tviEFYNi