SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2012. május 11., péntek

Újabb pedofilbotrány a Krisztus Légiójában*TALMUDI UT*


Krisztus országát akarják megvalósítani a Földön, de meglepően sokszor kisgyerekek nadrágjában találják meg azt: ismét pedofilbotrány tört ki a Krisztus Légiója nevű katolikus szervezetben.
héber Talmud

A Légiónál nemes hagyománya van a szexuális bűnözésnek, az egyik leghíresebb egyházi pedofilbotrány ugyanis amiatt tört ki pár éve, mert kiderült, maga az alapító, a mexikói Marcia Maciel Degollado atya szexuálisan zaklatta növendékeit és katolikus pap létére gyereke is volt, sőt az egyik anya azzal is megvádolta, hogy két saját gyerekét is megerőszakolta.
Fr. Marcial Maciel LC Late 2004
Marcia Maciel Degollado
Most ugyanígy kiskorúak szexuális zaklatásával, illetve más bűncselekményekkel gyanúsítják a Légió kilenc tagját - jelentett be Frederico Lombardi, a Vatikán szóvivője.
A vizsgálat lefolytatása alatt a gyanúsítottak nem érintkezhetnek a növendékekkel - közölte a Krisztus Légiója.
A Légió sötét ügyeinek korábbi vizsgálata máig kínos a Vatikánnak. A kongregációhoz ugyanis már 1998-ban eljutottak a később be is bizonyított információk, sőt II. János Pál 2001-ben el is indította a vizsgálatot, aminek maga Ratzinger bíboros, a későbbi XVI. Benedek volt a vezetője. A kínos az volt, hogy a súlyos, és akkor már évek óta vizsgált vádak ellenére II. János Pál 2004-ben végső formájában engedélyezte a Kongregáció alapító okiratát, sőt rájuk bízta a Jeruzsálemi Notre Dame Pápai Intézet működtetését is.
Ratzingert 2005 tavaszán pápává választották, a bizottság ezek után kimondta, hogy az összes vád igaz volt, de az egészet azzal intézték el, hogy megkérték az idős papot, imádkozzon és vezekeljen.
Miután Maciel meghalt, 2009-ben újabb vizsgálat indult, ezúttal az egész rendet átvilágították, de nem találtak semmit. Az akció eredménye annyi lett 2010-ben, hogy a rend nyilatkozatban határolódott el alapítójától.
Ehhez képest most újabb, kiterjedt, Macielhez már végképp nem köthető pedofilcsoportot lepleztek le.
A Krisztus Légiója világszerte 22 országban tevékenykedik; több mint 180 iskolát, köztük 12 egyetemet irányít, és 2500 szemináriumi növendéke van. A Légió úgynevezett lelkiségi mozgalom, vagyis bizonyos szempontból hasonlít egy szerzetesrendre, de plébánián szolgáló papok, sőt világi hívek is a tagjai lehetnek.
INDEX

héber Talmud
  Luzsénszky Alfonz Talmudfordítása, tizenhetedik kiadás 1922-ből http://www.freepress-freespeech.com/holhome/ltalmud/talmud.htm
OLVASD
***
Szép dolgot találunk a Nidda (havi tisztulás) 47b. lapján is: "Egy hároméves és egynapos leány eljegyeztetik a közösülés által; ha azonban a harmadik évén alul van, akkor az elhálás csak annyi, mintha az ember a szeméhez nyúlna az ujjával, azaz nem sérti meg a szüzességet, mert a bélyeg újból benő". 
"Egy hároméves és egynapos leány a közösülés által feleséggé tehető, ha a dolog házasság céljából történt. Ha az özvegy asszonnyal a sógora hált, akkor ezáltal nejévé tette őt. Ha egy kilencéves és egynapos fiú a bátyja özvegyével halt, akkor ezáltal a nejévé tette és csak akkor adhat az asszonynak váláslevelet, ha már nagykorú lett". (Sanhedrín 55b.)  ***