SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. július 2., szombat

7,5 milliós támogatás McDonald's-ra


Erre költik az adónkat: 7,5 milliós támogatás McDonald's-ra Szombathelyen
Olvasónk levele:
Tisztelt NFM!

Nyári szabadságomat Szombathely belvárosában töltöttem.
A város főterén sétálva az egyik McDonald's étterem ablakában az alábbi EU-s, illetve magyar állami támogatás plakátján akadt meg a szemem:
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen jól megy-e Magyarországnak, hogy a magyarok adóforintjaiból amerikai multinacionális étteremhálózatot támogatunk az adófizetők pénzéből 7,5 millió Ft-ból?
Vagy a McDonald's éttermet érte el a válság szele, hogy eme támogatás nélkül csődbe menne?
Egy-egy ilyen gyorsétterem bevétele napi több millió forint, úgy gondolom, saját maguk bőven meg tudják termelni a fejlesztésükhöz, korszerűsítésükhöz tartozó bevételt (legfennebb kevesebb lesz a nyeresége a cégnek) de nem értem, hogy ezt az összeget miért nem lehetett volna valami normálisabb helyre elkölteni. (Bár ne csodálkozzunk a 40 millióból felépült 30 centis kilátó után, hogy hülyeségekre mindig van pénz.)
Ebből a pénzből akár Szombathelyen, de akár más nagyobb városban pl. egy magyaros ételeket / magyar ízvilágot kínáló, magyar étteremláncot is létre lehetett volna hozni (vagy legalábbis kezdeti segítségnek indulótőkeként elegendő lett volna, de akár a meglévő magyar éttermeket is lehetne támogatni belőle).
Mégis miért a McDonald's és egyéb káros ételeket kínáló amerikai gyorséttermeket támogatjuk az adóforintunkból?
Válaszukat várom, Tisztelettel: K. Zoltán
FOR*kuruc