SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. július 12., kedd

A GOJOKNAK KUS *HABIRU AZ UR-HATNÁM*

Novák megbüntetését követeli Kövértől a Mazsihisz
A Jobbik parlamenti képviselőinek magatartása nem méltó ahhoz a tekintélyhez, amelyet Magyarország a történelem során kivívott magának, a faji alapú érvelést a Ház vezetése nem tűrheti el - olvasható a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőinek az Országgyűlés elnökéhez írt keddi levelében.

Majd megbeszélik

Az egyházak jogállásáról szóló törvényjavaslat hétfő éjszakai parlamenti vitájában a Jobbik egyik képviselője nyíltan és egyértelműen az egyik államtitkár zsidó származását tette kifogás tárgyává. Ezt a faji alapú érvelést a Ház vezetése nem tűrheti el szankciók nélkül - írta a házelnöknek írt közös levelében Feldmájer Péter, a Magyar Zsidó Kongresszus és a Mazsihisz elnöke, valamint Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója.
"A magyarországi zsidóság feltétlenül szükségesnek tartja a házszabály módosítását", ezért a levél aláírói arra kérik Kövér László házelnököt, hogy keresse meg azokat az eszközöket, amelyekkel megakadályozhatják az ilyen magatartásokat, és lehetőséget adnak szankciók alkalmazására azokkal szemben, akik "tételesen megsértik a jogszabályokat, az alapjogok elveit, illetve más személyek, vagy csoportok ellen, faji, vallási hovatartozásuk miatt gyűlöletet szítanak". (Lázár már tegnap, Novák felszólalása után bejelentette, hogy erre sor kerül, a mostani zsidó fellépés csak arra volt jó, hogy megmutassák: itt ők parancsolnak, s azt hallgattatnak el, akit akarnak - a szerk.).
A Mazsihisz vezetői arra kérik az Országgyűlés elnökét, hogy terjessze javaslatukat az illetékes bizottságok elé, és találjon mielőbb megoldást arra, hogy "a magyarországi lakosság túlnyomó többségét irritáló és a Magyar Köztársaság hírnevét súlyosan sértő magatartásoknak a jövőben gátat lehessen szabni."
A levél aláírói szerint az Országgyűlés nagy munkát igénylő feladatai mellett is mielőbbi határozott lépésekre van szükség, mert csak így lehet gátat vetni "a szélsőjobboldali párt faji alapú lázításának".
(MTI nyomán)