SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. július 28., csütörtök

FEKETE IS HABIRUUUUUUUU


Különös testvérekkel gazdagodhat Izrael népe: a dél-szudáni négerek bejelentették, hogy bizony ők is zsidók
Izraelben bejelentették, hogy a zsidó állam elismerte a Szudánból kivált, feketék lakta Dél-Szudánt. Az Izraelben élő több ezer dél-szudáni menekült már július 9-én, az új állam kikiáltásának napján önfeledten ünnepelt. A dél-szudániak azt állítják, hogy nekik is hazájuk Izrael, mert ők is zsidók. Egészen másképpen vélekedik erről Éli Jisáj zsidó belügyminiszter, aki Izrael elfeketedésétől tart.

Dél-szudániak ünnepelnek Tel-Avivban

Az arab és muszlim többségi afrikai Szudántól három héttel ezelőtt hivatalosan is különvált Dél-Szudán és Izrael között a mai napon diplomáciai kapcsolat létesült - jelentette be külön-külön Binjámin Netanjáhu miniszterelnök és Ávigdor Lieberman külügyminiszter. Izraeli politikusok a két ország kapcsolatfölvételét azért is tartják fontos lépésnek, mert a zsidó állam területén több ezer, az egyiptomi Sinai-félszigeten keresztül beszivárgott dél-szudáni néger menekült él és dolgozik. A zsidó nacionalisták számára nem kívánatos négerek már Izraelben született gyermekei héber nyelvű óvodákba és iskolákba járnak. Izraelben sokan szeretnének megszabadulni ezektől a hazájukból többnyire az éhínség elől elmenekült emberektől, ám vannak olyanok is, akik azért tüntetnek, hogy a hatóságok ne toloncolják ki őket.
Dél-Szudán hivatalosan 2011. július 9-én vált az ENSZ független tagállamává, s ezen alkalommal Tel-Avivban nagy ünnepséget csaptak az izraeli és dél-szudáni zászlókat lobogtató feketék. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az arab „szudán” szó jelentése: „feketék”). Az Izraelben illegálisan tartózkodó dél-szudániak az ókori Júdea királyság távolba szakadt ivadékainak tartják magukat, s ennek alapján azt állítják, hogy, mint minden zsidónak, nekik is joguk van Izraelben élni.
Az alábbi videó vége felé föltűnik az előtte megszólaló dél-szudáni nemzettársára nem nagyon hasonlító Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő, aki bejelentette, hogy Jeruzsálem elismerte a békére vágyó Dél-Szudánt, amellyel a zsidó állam örömmel együttműködik. Netanjáhu után szólal meg Éli Jisáj marokkói származású zsidó belügyminiszter, aki nemrégiben kijelentette: vissza kell toloncolni hazájukba a beszivárgott dél-szudáni négereket, mert ha nem teszik, fönnáll a veszélye annak, hogy Izrael előbb-utóbb elfeketedik. „Nagyon jó, hogy Dél-Szudán elnyerte a függetlenséget, van saját kormánya, s így legalább most már van hová visszaküldeni az Izraelbe beszivárgott menekülteket” - jelentette ki a szudáni-zsidó rokonságra fittyet hányó belügyminiszter.
Hering József