SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. november 3., csütörtök

ELTÁVOZOTT


Öngyilkos lett a véderős Eszes Tamás Gyöngyöspatán
Önkezével vetett véget életének Gyöngyöspatán Eszes Tamás - írja a Heves Megyei Hírlap.
A Heol információi szerint Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka, aki a legutóbbi polgármester-választáson jelöltként is indult a faluban, csütörtökön lett öngyilkos. Pontosabb információik még nincsenek, a rendőrség jelenleg is a helyszínen folytatja a vizsgálatot. Meg nem erősített hírek szerint egy fészerben akasztotta fel magát.
Eszes Tamás gyöngyöspatai lakos, aki kiképzőtábort szeretett volna létrehozni a településen - teszi hozzá a lap.
Frissítés #1: Eszes a paksi hírhatár portáljának információja szerint összeveszett barátnőjével, és ezt követően vetett véget életének.
Az MNO megkeresésére a Gyöngyöspatai Rendőrkapitányság nem kívánt reagálni.

Dolgoznak a helyszínelők a gyöngyöspatai háznál. Innen indult volna edzést tartani Eszes Tamás (kép: Heol)
Frissítés #2: A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy egy 47 éves férfit holtan találtak a gyöngyöspatai bejelentett lakcímén.
A Jókai úti házba néhány hónapja költözött élettársával és annak gyermekével Eszes Tamás. A Heol úgy tudja, mindenszentek óta egyedül volt, szombaton jöttek volna vissza hozzá szerettei, akik rokonaiknál töltötték az ünnepet Szolnokon.
Csütörtökön délután öttől kempo-edzést tartott volna a faluban Eszes, ám nem érkezett meg, ezért keresték otthonában, ahol már holtan találták. A helyszínelés várhatóan késő estébe nyúlik, addig senkit nem engednek a házba. Az ucán beszélgető ismerősei azt mondják: Eszes nyugodt életet akart végre élni, munkát keresett, és gyerekeknek tartott kempo edzést - egy garázsban, mert a helyi tornatermet - mint hírlik - nem kapta meg erre a célra.
A tavaszi-nyári gyöngyöspatai események, illetve a polgármester-választás után távol tartotta magát a helyi politizálástól, illetve október 16-án lemondott a Véderő vezetéséről is.
Frissítés #3: Holtan találták Eszes Tamást, a Véderő elnevezésű szervezet vezetőjét csütörtök este bejelentett lakcímén, a Heves megyei Gyöngyöspatán - közölte a rendőrség.
A helyszíni szemle este 7 órakor még folyamatban volt - közölte Lázár Levente, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Az MTI-nek a helyszínről származó információi szerint Eszes Tamás feltehetően önkezével vetett véget az életének. A faluban terjedő hírek szerint felakasztotta magát.
Florian Geyer: Nyugodj békében, Tamás!
Hát ide is megérkeztünk. Visszafele haladva az időben elértük azt a politikai közhangulatot, amikor mindenki megőrül, vagy csendben depresszióssá válik. Ilyenkor szaporodnak el az öngyilkosságok, az emigrálók. Valami hasonló hangulat uralkodhatott Magyarországon a ’80-as években is, amikor a Frontátvonulásban Cseh Tamás oly drámaian megénekelte:
"Lesz egy mozdulatom, ismeri azt a csomót, ami körbefon egy egyenest? És az üres fejet belehajtva egy kerekbe, elrúgva alul, amin állunk, lefelé repülő, a nyakon csinál egy választékot."
Tamás egyenesen élt. Jól, rosszul, szerettük vagy sem, egyetértettünk vele vagy inkább elleneztük az elképzeléseit, az most már tökmindegy. Az egyenesre ráfonta a csomót. Fejét belehajtotta a kerekbe. Hogy ez mikor történt, nem tudjuk. Csak annyit tudunk: Eszes Tamás, a Véderő vezetője ma kirúgta maga alól azt, amin állt.
És csinált egy választékot. Elválasztotta magát tőlünk.
A döbbeneten túl csak annyit tudok mondani: Isten nyugosztaljon, Tamás, legyen neked könnyű a föld!
Florian Geyer
(Kuruc.info - Heol - MNO - MTI nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/87553/#ixzz1ci2Z92St