SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. november 3., csütörtök

Hitler-képek és kipásverés: öt évre ítéltek egy zsidó "neonácit" Izraelben



Izraelben öt évre ítélték az ottani zsidó neonáci szervezkedés egyik tagját. Társait már korábban súlyos szabadságvesztéssel sújtották néger vendégmunkások, homoszexuálisok, punkok, drogosok és kipás járókelők elleni brutális támadások miatt. A vádirat szerint a neonáci zsidó társaság tagjai Adolf Hitler születésnapján fogadalmat tettek arra, hogy megvédik a fehér fajt.

Dimitrij Bogotih (jobbról) egyik társával
Dimitrij Bogotih, a neve alapján oroszországi származású zsidó fiatalt ma délelőtt 59 hónap, azaz közel öt évi szabadságvesztésre ítélte egy izraeli bíróság. A vádirat szerint a most 24 éves elítélt a Tel-Aviv melletti Petáh-Tikvá városban szervezkedő neonáci zsidó csoportosulás egyik központi alakja volt. Társait már 2007-ben letartóztatták, ám Bogotih a felelősségre vonás elől előbb Oroszországba menekült, majd onnan a hatóságok kitoloncolták Üzbegisztánba. Izrael nemzetközi elfogatóparancsot adatott ki Bogotih ellen, miközben a társait, összesen nyolc embert súlyos börtönbüntetésre ítélték. Az idén januárban Üzbegisztán kiadta Izraelnek a körözött személyt, amelynek következtében ma sor kerülhetett a bírósági ítéletre.

Gépkarabéllyal a Kármel piacon
A 2007 szeptemberében letartóztatott neonáci izraeli csoport tagjainak a többi között fölróják, hogy kegyetlen fizikai bántalmazásokkal járó támadásokat intéztek drogosok, homoszexuálisok, kipát viselő járókelők, punkok és az idegen, főleg Afrikából beszivárgó vendégmunkások ellen. Áldozataikat leginkább a tel-avivi Kármel piacon és a régi autóbusz-pályaudvar környékén szemelték ki, és támadták meg.
Az izraeli bíróság Dimitrij Bogotih szökése idején hét évi börtönbüntetésre ítélte a csoport Árik Bonjatov nevű tagját. A barátai körében csak „náci Árik” becenéven ismert Bonjatov bűnéül a bíróság azt is fölrótta, hogy az ICQ program segítségével különleges szertartást állított össze Adolf Hitler születésnapjának méltó megünneplésére. A Harmadik Birodalom vezetőjének születésnapján a vádlottak „fölesküdtek a Hitler és minden fehér ember iránti hűségre, s arra, hogy az utolsó csepp vérükig védelmezik a fehér fajt”. Az izraeli rendőrség a csoport tagjainál nagy mennyiségű nemzetiszocialista jelképet, a Harmadik Birodalom kiadványait és Hitler-képeket találtak.

„Náci Árik” a tárgyalásán
Az évekig szökésben volt Dimitrij Bogotihot a Petáh Tikvá-i bíróság ma 59 hónap, azaz, egy hónap híján öt évi szabadságvesztésre ítélte neonáci szervezkedés, s bizonyos társadalmi kisebbségek elleni támadások bűncselekményének elkövetése miatt. Az ítélet nem jogerős.
Hering József – Kuruc.info


További részletek: http://kuruc.info/r/6/87537/#ixzz1ciKaJmyc