SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. november 1., kedd

Megtisztelő


"Megtisztelő": hitgyülisekkel és az ENSZ határozatát semmibe vevő nemzetközi cionistákkal mocskolta be Semjén az Országházat
Jeruzsálem Izrael örök és oszthatatlan fővárosa – nyilatkoztatta ki budapesti tanácskozásait követően az Izraelt Támogató Parlamenti Képviselők Nemzetközi Alapítványa (IIACF). A cionista szervezet képviselőit hétfőn Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta az Országházban.

Orbán helyettese az egyházzá emelt hitgyülis szekta rabbijával
Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap a Magyar Tudományos Akadémián tartott nemzetközi konferenciát az Izraelt Támogató Parlamenti Képviselők Nemzetközi Alapítványa. A nemzetközi szervezet tagjai hétfőn ellátogattak az Országházba, ahol Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel találkoztak.
„Megtisztelő számunkra, hogy a világ minden részéről érkező magas rangú képviselők és államférfiak megtisztelték Magyarországot ezzel a tanácskozással” – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes. Mint mondta, Magyarország „hagyományosan és tradicionálisan a bibliai kultúrának a része, hiszen Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt erre az alapra építette fel a magyar államiságot. Természetesen mindenkinek megvan a tekintetben a szabadsága, hogy mit gondol az örökkévaló dolgokról, de az egy civilizatorikus és kulturális tény, hogy aki nem ismeri a Bibliát, akár a zsidó, akár a keresztény Biblia vonatkozásában, az nem lehet a szó teljes értelmében európai.”

Semjén pohárköszöntőt mond - a népirtó megszállókat élteti
A miniszterelnök-helyettes szerint „a Szentföld, Jeruzsálem, mindannyiunknak spirituálisan a közös örökségei. És ezért természetes, hogy számunkra nem lehet közömbös, hogy mi történik ezen a földön, mi történik Jeruzsálemben.” Emlékeztetett arra, hogy a „Magyar Köztársaság kormánya támogat minden olyan erőfeszítést, amelyik a békére irányul, és arra küldetésre, hogy ezek az értékek és ezek a hagyományok ma is betöltsék azt a szerepet, amit az emberiség történelmében mindig is betöltöttek”.
 
"Furcsa", hogy más véleményen merészel lenni az ENSZ
A miniszterelnök-helyettesi köszöntőt követően a delegáció tagjai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy az IIACF Elnöki Konferenciája egyhangúan kiáll Jeruzsálem mint Izrael oszthatatlan fővárosa mellett. (A cikk végén olvasható a nyilatkozat teljes szövege.)
Az ENSZ közgyűlése 1947. november 29-én fogadta el 181. számú határozatát: E szerint Jeruzsálem nemzetközi ellenőrzés alá került volna. A határozat Kelet-Jeruzsálemet a jövőbeli palesztin állam fővárosaként jelöli meg, a palesztinok a mai napig így tekintenek rá. Közben Izrael újabb és újabb lakásokat épít Kelet-Jeruzsálemben a megszállt városrész elzsidósítása érdekében. Ezért szüksége a tárgyalásoknak nevezett időhúzásra.Doug Lamborn republikánus képviselő, az Egyesült Államok Kongresszusa Energiaügyi Bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a konferencia fő témája Jeruzsálem státusa volt. Megismételte, hogy "Jeruzsálem Izrael oszthatatlan fővárosa", és ennek "elismerésére" kérték a többi országot. Arra sürgették a nemzetközi közösséget, hogy helyezzék át Jeruzsálembe a nagykövetségeket, mert – mint mondta – a "főváros kérdését nem lehet kívülről ráerőltetni egy államra, annak meghatározása minden országnak a saját joga".
David Rotem izraeli képviselő, a Knesszet Keresztény Szövetségesek Választmányának a társelnöke hangsúlyozta, "meglehetősen furcsa, hogy vannak, akik Jeruzsálem megosztásáról egyeztetnek" (ilyen "furcsaság" például az ezt leszögező ENSZ-határozat, melyet Izrael és a konferencián megjelent zsidók és zsidóbérencek nem vesznek figyelembe - a szerk.). Arra hívta fel a figyelmet, hogy "a várost már 3 ezer éve zsidók lakják". Mint mondta, "más államok elismerésétől függetlenül is Izrael fővárosa marad Jeruzsálem", de – hozzátette – örül, hogy vannak olyan emberek világszerte, akik támogatják a tegnap elfogadott nyilatkozatot.
James Lunney, a kanadai parlament konzervatív képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy "jogi, történelmi és morális érvek is alátámasztják Izrael jogát Jeruzsálemhez". Emlékeztetett, hogy nem 1947-ben kezdődött a zsidóság történelme Izraelben és Jeruzsálemben, hanem "már 3 ezer éve ott vannak, és ennek a történelmi ténynek a figyelmen kívül hagyása hibás döntés lenne".
Ruperto Long szenátor, az Uruguay-i Nemzeti Párt képviselője úgy vélekedett, hogy nagy lépés történt azzal, hogy húsz ország képviselői részt vettek a budapesti egyeztetésen. Vélekedése szerint Jeruzsálem Izrael oszthatatlan fővárosa, és az Izrael melletti kiállás során a történeti, morális és nemzetközi jogoknak egyaránt érvényesülniük kell.
Hasonlóan vélekedett Hannu Takkula, az Európai Parlament tagja, a Finn Centrum Párt képviselője, aki szerint a nyilatkozattal világos üzenetet szeretnének küldeni a nemzetközi közösségnek Jeruzsálem státusát illetően. Mint mondta, történelmi tény, hogy "Jeruzsálem mindig is a zsidó állam fővárosa volt, és soha más állam nem formált rá ilyen jellegű igényt".
Ugyanezt erősítette meg Kenneth Meshoe, az Afrikai Kereszténydemokrata Párt elnöke, aki azt furcsállta, hogy miközben minden szuverén állam meghatározhatja azt, hogy mit jelöl ki fővárosának, "amikor Izraelről van szó, ezt a jogát elvitatják". Beszédében arra bátorította a kormányzatokat, hogy helyezzék át nagykövetségeiket Jeruzsálembe.
Az IIACF nyilatkozata
Történelmi, jogi és erkölcsi alapokra hivatkozva, mi, az Izraelt Támogató Képviselők Alapítványának elnökei és együttműködő partnereink, sürgetjük Jeruzsálemnek, mint Izrael osztatlan fővárosának mielőbbi nemzetközi elismerését;
Tekintve, hogy minden egyes önálló ország kiválaszthatja saját fővárosát, nemzetközi szokásnak megfelelően;
Tekintve, hogy Jeruzsálem soha nem volt más modern állam fővárosa;
Tekintve, hogy Jeruzsálem 3000 éve a zsidó vallási és kulturális élet központja;
Tekintve, hogy 3 évezrede folyamatos a zsidó lakosság jelenléte Jeruzsálemben, az 1840-es évektől fogva pedig a város lakosságának többségét zsidók teszik ki;
Tekintve, hogy a történelmi Jeruzsálem egykor virágzó többségi zsidó lakosságát erőszakkal űzték el az 1948-as arab-izraeli háború során;
Tekintve, hogy 1948-tól 1967-ig Jeruzsálem felosztott város volt, és a Jordánia által megszállt területeken található szenthelyeket nem látogathatták sem a különféle hitű izraeli állampolgárok, sem más államok zsidó állampolgárai;
Tekintve, hogy Jeruzsálem izraeli kormányzás alatt vált egységes várossá 1967-tól fogva, biztosítva mindenféle hit gyakorlója számára a szent helyekhez való szabad hozzáférést;
Tekintve, hogy a Főbb Szövetséges Erők Legfelsőbb Tanácsának 1920. április 25-én kiadott San Remo-i határozata és a Népszövetség Tanácsának 1922. július 24-én jóváhagyott Palesztin Mandátuma megteremtette a jogi alapot a modern Izrael államának létrejöttéhez;
Tekintve, hogy Jeruzsálem az izraeli kormány, a miniszterelnök, az országgyűlés, valamint a Legfelsőbb Bíróság székhelye;
Tekintve, hogy egyetlen más ország sem működteti nagykövetségét Izraelben Jeruzsálem városában;
Tekintve hogy mi, parlamenti képviselők megerősítjük elkötelezettségünket Jeruzsálem státuszát, mint egységes, osztatlan városét illetően;
Teljes egyetértésben kijelentjük és megerősítjük, hogy Jeruzsálem jelenleg Izrael államának osztatlan fővárosa és a jövőben is az kell, hogy maradjon; minden nemzetet felszólítunk, hogy ismerje el Jeruzsálemet, mint Izrael osztatlan fővárosát; sürgetjük a nemzetek nagykövetségeinek Jeruzsálembe való áthelyezését.
Frissítés: Alább közöljük a HVG most megjelent beszámolóját (a saját alcímeinkkel), az ATV fenti tudósításából ugyanis számos érdekes részlet kimaradt:
A cionistáknak a "béke" a megszállás támogatását jelenti
„Ha Európa nem támogatja Izraelt a béke ügyében, akkor szellemi örökségét tagadja meg, gyökereit vágja el, és ezáltal saját jövőjét sodorja veszélybe” – hangzott el azon a konferencián, melyre a világ számos országából Budapestre érkező Izrael-barát politikusok részvételével került sor.
„Izrael nem létezhet Jeruzsálem nélkül”. A „politikailag korrekt” mellébeszélések ideje lejárt, eljött az idő, hogy „hangosabban és érthetőbben” tegyünk meg mindent a modern zsidó államért – mondta a Dél-Afrikai Köztársaságból érkezett Kenneth Meshoe, az Afrikai Keresztény Demokrata Párt alapító elnöke. Mindez az Izraelt Támogató Parlamenti Képviselők Nemzetközi Alapítványa (IIACF) 2011. október 29-31. között Budapesten tartotta éves elnökségi konferenciáját öt kontinens közel húsz országából érkező parlamenti és európai parlamenti képviselői valamint kormánytagok részvételével.
Hitgyülis házigazda a "Magyar" Tudományos Akadémián
Az egybegyűlteket Pat Robertson amerikai televíziós személyiség, a CBN alapítója videó üzenetben köszöntötte. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője az esemény házigazdájaként arról beszélt, hogy az esemény „Izrael és annak örök fővárosa, Jeruzsálem egysége melletti kiállás”. Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete felhívta a figyelmet, hogy hazájában az elmúlt huszonnégy órában is volt iszlám szélsőségesek által végrehajtott – civil áldozatokat követelő – terrortámadás.
"Izrael fáklya a nemzetek számára"
A nagykövetnek Jürgen Bühler, a Jeruzsálemi Nemzetközi Keresztény Nagykövetség segélyszervezet elnöke gratulált a tizedik izraeli Nobel-díjhoz, majd ennek kapcsán azt ecsetelte, hogy a modern világban mit jelent az a sok ezer éves bibliai megfogalmazás, miszerint „Izrael fáklya a nemzetek számára”. A brüsszeli Európai Koalíció Izraelért elnökségének tagja azt is leszögezte, hogy Európa „egyszer már bebizonyította a zsidóságnak, mit jelent, amikor csendben marad, ezért itt az idő, hogy megelőzve egy kilátásba helyezett katasztrófát, felemelje a szavát azért a népért, akitől a Bibliát kapta”.
A közös gyökerekről beszélt a finn Hannu Takkula is, aki második ciklusát tölti az Európai Parlamentben, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem oszthatja meg budapesti élményét korábbi bizottsági szomszédjával, Schmitt Pállal.
SZDSZ, KDNP, MSZP
„Az EU, mint a közel-keleti békefolyamatok fölött bábáskodó kvartett tagja, garanciát vállalt az oslói békefolyamatért, melyben benne foglaltatik, hogy egyik fél sem tesz egyoldalú lépéseket saját álláspontja megvalósításáért” – emlékeztette hallgatóságát az unió felelősségére Hack Péter volt országgyűlési képviselő, egyetemi oktató a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, ahol számos közéleti szereplő, politikus és a hazai zsidóság képviselői is megjelentek. A konferencián Lukács Tamás kereszténydemokrata frakcióvezető-helyettes és Hiller István, korábbi oktatási miniszter is felszólalt.
Kelet-Jeruzsálem zsidó bekebelezése mellett a KDNP
Előbbi (azaz Lukács - a szerk.) elismerte, hogy térségünkben soha sem volt ennyire bizonytalan a Közel-Kelet megítélése, már csak azért sem, mert – mint mondta – az arab tavasz kiszámíthatatlan, és a palesztinok ENSZ-tagságra való törekvése nehezen feldolgozható feszültséget gerjeszt. A parlament emberi jogi bizottságának elnöke ismertette a magyar külügyminisztérium elvi álláspontját (üdvözli a kvartett szerepét a békefolyamatban és Izrael biztonságát szem előtt tartva elismeri a palesztin nép jogát az államalapításhoz), kiemelve, hogy a zsidó nép joga Jeruzsálemhez történelmi és vallási szempontból is elvitathatatlan.
Hiller és Szálasi örökösei
A zsidó nép ügyéért való összefogás aktualitását Hiller István szocialista politikus hazai példával illusztrálta, mikor arról beszélt, hogy amíg Szálasi Ferenc örökösei jelen vannak a magyar közéletben, addig nem hallgathatnak az önkényt elutasító szabadságpártiak. „Fasisztákkal nincs együttműködés és nincs szelektív egyetértés” – húzta alá a történész professzor.
Nem Izraelen múlik a közel-keleti béke - hazudták
Ayoob Kara izraeli fejlesztési miniszter-helyettes azt hangsúlyozta, hogy szerinte nem Izraelen múlik a közel-keleti béke, hiszen „a zsidó állam valamennyi háborúja honvédő jellegű volt”, és arról beszélt: szerinte a palesztinok akkor sem fogják elismerni Izrael létét, ha majd saját állammal rendelkeznek. „Az arab világban zajló változások nem a demokrácia irányába mozdítják a Közel-Keletet, ezért sürgősen tennünk kell valamit. Ne feledjük: Izrael a demokrácia harcát vívja a térségben, melynek egyelőre Jeruzsálem a frontvonala, de valójában az egész szabad világ békessége a tét” – hangsúlyozta a zsidó állam kormányának képviselője, aki azt szeretné, hogy hazánk Izrael elsőszámú barátai között szerepeljen.
A népirtó Izrael "az egyetlen demokrácia"
Ötven Izraelt támogató amerikai kongresszusi képviselő nevében Doug Lamborn republikánus honatya is hasonlóképpen fogalmazott: „Ezekben a válságos időkben szervezetünk elsődleges célja megértetni a nemzeti parlamentekkel, hogy Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten”. Álláspontja szerint Izrael védhető határairól nem az ENSZ feladata dönteni, márpedig a palesztinok tagfelvételi kérelmének elfogadásával gyakorlatilag erre tesz kísérletet.
Jan Dzeidziczak lengyel parlamenti képviselő katolikusként gondolja úgy, hogy „aki a zsidó-keresztény örökség haszonélvezője, az nem tehet mást, mint hogy támogatja Izrael ügyét”. A Kaczinsky-kabinet volt kormányszóvivője úgy vélte, a „21. század legnagyobb ideológiai és civilizációs konfliktusát” (Dzeidziczak szerint ez a kereszténység és a muzulmán világ között feszül) mégis - úgy tűnik - a demográfia szintjén fogja Európa elveszíteni.
A konferencia után a képviselők közös nyilatkozatot fogadtak el. Doug Lamborn amerikai képviselő ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy „a világ országainak elsődleges feladata, hogy először is fogadják el Jeruzsálemet Izrael egységes oszthatatlan fővárosának, és ennek megfelelőn Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezzék át a diplomáciai főképviseletüket”. James Lunney kanadai képviselő az 1920-as San Remo-i konferencián elfogadott szerződésre emlékeztetett, mely szerint Jeruzsálem Izrael egységes fővárosa. Ezt a dokumentumot 1922-ben a Népszövetség is deklarálta, és mikor az ENSZ megalakult, akkor alapokmányának 80. cikkelye is kimondta, hogy kötelező érvénnyel folytonosnak és érvényesnek kell tekinteni a Népszövetség által elfogadottakat.
A hétfő reggelre elfogadott Közös Nyilatkozat történelmi, jogi és erkölcsi alapokra hivatkozva, elsődlegesen többek között elismeri Jeruzsálemet Izrael egységes és oszthatatlan fővárosának, ennek jegyében arra kéri a világ országait, hogy helyezzék át nagykövetségeiket Jeruzsálembe.
(Kuruc.info - ATV - HVG nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/26/87431/#ixzz1cVd98rEn