SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. április 26., kedd

(Csendes Őr)





Az amerikai Raytheon gyár, az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb hadfelszerelés-szállítója, nemrég mutatta be a nyilvánosságnak „Silent Guardian” (Csendes Őr) nevet viselő sugárfegyverét, amelyik ezután a gumilövedéket és a vízágyúkat hivatott helyettesíteni a „felkelők” leverésénél.



A „Csendes Őr” hatótávolsága 500-600 méter, megfelelő távolság ahhoz, hogy az engedetlen tüntetőket gyorsan és hatékonyan szétkergessék. Georg Svitak, a cég menedzsere: „Higgyen nekem, azok egyszerűen elszaladnak. Nincs idejük gondolkodni, egyszerűen elrohannak.”

Nem csoda, mert a „Csendes Őr” irányított energiasugarat lő ki, amely az idegvégződések eltalálása esetén az emberi bőrben szörnyű fájdalmat okoz. Az áldozatnak az az érzése támad, mintha élve elégetnék. Már jó ideje leírta a fegyver hatását a Los Angeles megyei seriff-hivatal fegyverszakértője, Charles Heal: „Mintha egy forró vasaló alatt lennél.”

Az új „nem halálos” sugárfegyverek helytelen módon az amúgy is technikai fölényben lévő rendfenntartó erők – mint az amerikai hadsereg esetében a megszállt Irakban és az izraeli hadsereg esetében a palesztin területeken - javára tolják el a fegyverek arányát. Mindemellett a mikrohullámú fegyverek nem csak az embertömegek feloszlatására alkalmasak kitűnően, hanem ideális kínzóeszközök is.

A YouTube videómegosztó oldalon pár hete privát videót mutattak be egy amerikai egyetemen történt esetről. A bemutatott videó alapján ez ügyben nem sok jó várható. A valamikori elnökjelölttel, John Kerry-vel folytatott „vita” rendezvény alatt volt egy diák, aki néhány kritikus kérdést tett fel. Őt hirtelen a publikum szeme láttára kirángatták a teremből és aztán a biztonsági emberek a védtelensége ellenére kézi „Taser”-rel kezelték meg. Ez az eszköz is mikrohullámú technikával működik és időközben az USA-ban a biztonsági erők állandó felszerelésévé vált. Az új sugárfegyverek renitens polgártársak fegyelmezésekor nem hagynak vissza semmilyen nyomot az emberi testen.




Forrás: Deutsche Stimme,