SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. április 30., szombat

Előzetesben a gyöngyöspatai verekedő cigányok

Előzetesben a gyöngyöspatai verekedő cigányok

Előzetesben a gyöngyöspatai verekedő cigányok
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a három gyöngyöspatai cigányt, akik - a gyanú szerint - kedden este súlyosan megverték a Véderő nevű szervezet egyik tagját.
Miért csak hármat - kérdezhetjük teljes joggal -, amikor a verekedésben legalább ötven cigány vett részt, ha nem több. A gárdistákat persze el lehetett vinni egyesével, emlékszünk még a Nagy Budapesti Sünakcióra, amikor Vona Gábort is elhurcolták? Miért nem lehetett most is, házukból kirángatva, földön vonszolva, érig szorítva a bilincset elvinni mind az ötven gyanús cigányt? Ja, akkor "csak" magyarokról volt szó...
Közben már a titkosszolgálatok is vizsgálják, hogy kik szervezték múlt héten a cigányok elutaztatását, és kik állnak a faluban megjelent "félkatonai szervezetek" mögött.
Figyelem! A Hír televízió adásában elhangzik, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai bográcsozásra készülnek Gyöngyöspatán, május elsején. Ezúton hívjuk fel olvasóink figyelmét, hogy a hír NEM igaz, a SzJPE NEM szervez sem találkozót, sem bográcsozást Gyöngyöspatán!
Előzetes letartóztatásba helyezte az Egri Városi Bíróság azt a három gyöngyöspatai cigányt, akik kedd este megverték a Véderő nevű szervezet egyik tagját. Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják őket. A rendőrség folyamatosan hallgatja ki a tanúkat, de a tömegverekedés miatt mást egyelőre nem vettek őrizetbe.
A Heves megyei faluban továbbra is fokozott a rendőri jelenlét. Újabb cigány családok tértek vissza, többen Bátonyterenyéről érkeztek, ahol a helyiek aláírásokat gyűjtöttek a jelenlétük ellen. A Véderő nevű szervezet tagjai már kivonultak a településről.
Azokkal a polgárőrökkel szemben is fellép a kormány, akik nem tartják majd be az új "egyenruhás bűnözés" elleni törvényt - közölte Pintér Sándor. A belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség 20 éves jubileumi ülésén azt üzente a 90 ezres tagságnak, hogy akik nem fogadják el a jogállamiság követését és a rendőrséggel való együttműködést, azokkal szemben ugyan úgy járnak el, mint a bűnözőkkel szemben. Emlékeztetett rá: a büntető törvénykönyv módosítása börtönnel büntetné azokat, akik felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat és félelmet keltve a közrendfenntartás látszatát kelti.
(hírTV nyomán)