SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. április 20., szerda

KAZÁR BAZÁR SZÉP HAZÁNK .

2011.04.20. FORRÁS **HETIVÁLASZ **

Nem félnek már a budapesti zsidók***Köves Slomó és Feldmájer Péter szerint is „alábbhagyott" az antiszemitizmus Magyarországon.***
A zöldekhez közelálló Die Tageszeitung (taz) napilap a budapesti zsidókról készített riportot a mai számában. A lap szerint Magyarországon igen erős az antiszemitizmus: főleg a választások előtt élt a Fidesz ilyen retorikával. A lap tudósítója szerint, amikor a magyar közéletben a kapitalisták vagy a szocialisták ellen ágálnak - amely fogalmak a magyar köznyelvben sajátos módon összeolvadtak -, mindenki tudja, hogy „mire gondolnak". A zsidókra.
„A választások előtt sokkal rosszabb volt", nyilatkozza Köves Slomó, ortodox rabbi az újságnak, és vele ért egyet Feldmájer Péter, a Mazsihisz vezetője: „amióta Orbán van hatalmon, a hangulat jelentősen javult".
A lap persze gunyorosan állapítja meg, hogy Feldmájer talán azért nem akar „rossz szót mondani" Orbánról, mert szervezete anyagilag függ a kormánytól.



Mindazonáltal ismeri el a taz: az antiszemitizmus témája azért is veszített a jelentőségéből, mert a MIÉP-pel ellentétben a Jobbik gyűlölete inkább a romák ellen irányul.