SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. április 20., szerda

Menekültekből polgármester, szabad út a kiskorúak szavazati jogának


Az új alkotmány szerint magyar állampolgárság nélkül is megválasztható valaki önkormányzati képviselőnek, polgármesternek, illetve EU parlamenti képviselőnek. Vonatkozik ez az EU más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező tagjaira, valamint a Magyarországon menekültként, bevándorlóként vagy letelepedettként elismert személyekre. Tehát már nemcsak hogy állampolgárságot szerezhetnek magyarul épphogy beszélő idegenek, de már állampolgárság nélkül is képviselők lehetne.


Végül nem maradt ki az alkotmányból a kiskorúak után járó szavazati jog sem.



Konkrétan ez nem került ugyan a szövegbe, viszont az igen, hogy ilyen értelmű törvény bármikor megalkotható.
A régi rendszer új alkotmánya tehát pontosan olyan lett, mint az várható volt. Az egész alkotmányozási cirkusszal sikeresen vezették meg azt a széles nemzeti tömeget, akik olyan lelkesedéssel írogatták a javaslataikat, mintha bármiféle tényleges változás történt volna a rendszerben, ami indokolta volna ezt. Még imádkoztak is a jakobinus alkotmányért…


Kezdetektől mondtuk: nem történt változás, nincs itt az alkotmányozás ideje, a színjáték csak a régi rendszer új köntösbe burkolásának része! A döbbenetesen naiv nemzeti oldal pedig rendre a nemzetidegen vezetés elvárásai szerint szavazgat, alkotmányozik, cigányozik, miközben „újmagyarok” költöznek be a kilakoltatott őslakók helyére.
Mivel fognak még megetetni benneteket?

Bükkfalvi Roland