SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. április 29., péntek

HIT HUMOR

 

 

 

KÖZLEMÉNY

"Figyelem! A következő bejegyzésekbenben előfordulnak majd olyan kifejezések, amelyek egy szemléletes példával élve olyanok mint a tehénlepény az oltáron. Egyik vallás követőinek a legszentebb dolog, amíg a másiknak meg szentségtörés. Aki úgy érzi bármilyen formában is sérti, sértheti az, nézegessen inkább naplementés képeket ! Akinek ez nem tetszik, és ennek ellenére továbbolvas, az egy idióta! A feljelentését természetesen megteheti az itt felsorolt elérhetőségek egyikén, utána meg bátran jelentkezhet a hozzá legközelebb eső kórházban, ahol tűzoltó slag segítségével kap beöntést, majd rektális vizsgálatot hajtanak végre rajta. Természetesen szintén a tűzoltó slag segítségével. Nem azért, mert beteg lenne, hanem azért, mert megérdemli."

SZERK.

 

 

Hit Gyülekezete humora

 


Nekem nem csak a vasárnapom vidám, hanem minden percem, amikor a Hit Gyülekezetére és hitelveikre gondolok. Jómagam is a térdemet ütögetve röhögök.



A hitgyülisek még szórakoztatóbbakat írnak, mint az RKatok .

"1. A Szentírás
A teljes Szentírás Isten Igéjének írott formája. Szerzője Izrael Istene, Aki Szent Szellemtől felkent szolgái által kinyilatkoztatta örökkévaló igazságait, és utasította őket arra, hogy Igéjét írásban is rögzítsék.

Az Ószövetségből és Újszövetségből álló Biblia (66 könyv) nem tartalmaz tévedést. E két rész között nincs ellentmondás, hanem azok folytonos, egységes isteni művet alkotnak, egymást kiegészítik, magyarázzák és értelmezik."

"2. Isten
Isten szellem, legfelsőbb, láthatatlan és halhatatlan lény, valóságos személy, Aki teremtője, fenntartója és kormányzója az egész világmindenségnek (láthatóknak és láthatatlanoknak egyaránt). Székhelye a mennyben van, de mindenütt jelen van."


"A tanítványság feltételei: - Az anyagi javak átadása Istennek, hogy a lelkiismeret szabad legyen minden anyagi értéktõl és dologtól. Isten akarata az, hogy a hívõk mindenükkel - mint rájuk bízott javakkal - Isten dicsõségére sáfárkodjanak. "

"Lucifer az egyik leghatalmasabb és legszebb angyali fejedelem..."
??????????????????????????????????????????????????????????????????????,
A HIT Gyülekezete hitvallása
Budapest, 1989. április
http://www.hit.hu/hitvallas1.html


Szórakoztató Katekizmus

 

A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalása, amit ők katekizmusnak neveznek nagyon sok olyan részt tartalmaz, amit már ők maguk sem gondolhatnak komolyan.

Itt lehet olvasni "A KATOLIKUS EGYHÁZ KATEKIZMUS"-át, azaz "A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalását."

http://www.katolikus.hu/katek/index.html

Javaslom, mindenkinek olvasgatni, ateistának és a különféle Istenhívőnek egyaránt. Hiszen a katakizmust nem olyan régen tették magyar nyelven is hozzáférhetővé: "Megjelent franciául 1992-ben, magyarul 1995-ben... A hivatalos latin szöveg 1997. VIII. 15-én jelent meg. Ennek alapján készült az itt olvasható szöveg, figyelembe véve az előző fordítást is."

Engem nagyon szórakoztattak a következő részek:

-Elfogadják, hogy a katolikus Jézushívők természetfölötti hitérzékkel rendelkeznek, ami által bevezetést nyertek a teljes igazságba.

- El kell fogadniuk, hogy a bibliai Isten a biblia által már mindent elmondott, az a tudás már felülmulhatatlan.

- El kell fogadniuk, hogy a szentírás szerzője maga a bibliai Isten.

- El kell fogadniuk, hogy az ő (kizálólagos) hitük, az örök élet kezdete.

- El kell fogadniuk, hogy az RKAT hívők összesége a hitben nem tévedhet

-El kell fogadniuk, hogy "Isten népévé formálja Izraelt."
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????,,
-El kell fogadniuk, hogy "A HITLETÉTEMÉNY AZ EGYHÁZ EGÉSZÉRE VAN BÍZVA. " Tehát nem lehet az katolikus, aki nem követi egyháza tanításait.

Keressünk közösen még ilyen szórakoztató részleteket, amelyet szerintem Ők maguk sem gondolhatnak komolyan a harmadik évezredben!


 

Ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy

 



Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írta: Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy.




"Figyelem! A következő bejegyzésben előfordulnak majd olyan kifejezések, amelyek egy szemléletes példával élve olyanok mint a tehénlepény az oltáron. Egyik vallás követőinek a legszentebb dolog, amíg a másiknak meg szentségtörés. Aki úgy érzi bármilyen formában is sérti, sértheti az, nézegessen inkább naplementés képeket ! "



Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak. Robert M. Pirsing


A
bibliai Isten, akármilyen megdöbbentő és sokkoló, sajnos csak néhány ókori skizofrén, paranoiás vagy súlyosan lelki beteg ember víziójából, halucionációjából alakult ki. Akkor még nem ismerték ezeket a betegségeket és másnak tartották, mint manapság. Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írta: Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy. Freud a modernkori pszichológia és pszichiátria atyja meg kollektív neurózisnak tartotta a vallást. A mai agykutatás már meglelte az agy vallási, vagy Isten központját, amelyet ha egy ateista embernél ingerelnek, akkor elmosódik a tér és idő érzéke és eufórikus boldogság tölti el.

A mai orvostudomány eredményei szerint, ha Jézus valódi és nem csak egy zsidó-keresztény mitológiai, teljes egészében kitalált irodalmi személy volt, nem lett volna muszáj egy mártíromságnak beállított öngyilkossággal meghalnia. Elkerülhette volna a tudatzavarai miatti véget és meghallhatott volna egy bölcs tanítóként is. Talán még arra is maradt volna ideje, hogy saját maga írja le gondolatait, hiszen az előtte több száz évvel élő görög filozófusok számos írásműve bizonytja, hogy aki igazán hatni akart a világra, az írt.

Kiegészíteném Thomas Szász diagnózisát azzal, hogy ha bármelyik Isten, a több ezernyiből szól hozzád; skizofrén vagy.

FORRÁS
IGE *VIRTUS.HU*


SÖTÉT-HERCEG
http://priestsekeli.blogspot.com/