SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. június 18., szombat

A KUTYA ÉS A HABIRUK *ESZEMENT *


Ultraortodox rabbik megkövezésre ítéltek egy kutyátEgy jeruzsálemi ultraortodox rabbinikus bíróság halálra kövezésre ítélt egy kóbor kutyát, attól tartva, hogy az ebbe egy olyan ügyvéd lelke költözött, aki hajdan inzultálta a bírókat. Az állatra akkor figyeltek fel, amikor pár hete lecövekelt a pénzügyi bíróságon, és nem volt hajlandó távozni – írja a BBC.

HAMAROSAN NÁLUNK IS GONDJAIK LESZNEK A BLÖKIKNEK  

A (világi) ügyvéd húsz éve került összetűzésbe a rabbikkal. A kutya látványa egyiküket most arra emlékeztette, hogy az ügyvéd megátkozta a rabbikat, miután arra kötelezték, hogy a lelke egy kutyába költözzön. A tradicionális judaizmus a kutyát tisztátalan állatnak tekinti.

CSAK KOSER KUTYUST AKARUNK.


Az állat megszökött, mielőtt az ítéletet végrehajthatták volna. A Jeruzsálem leghíresebb ultraortodox negyedében, a Mea Searímban található bíróság ezután állítólag megkérte a környék gyerekeit, hogy ha látják a kutyát, hajtsák végre rajta az ítéletet.
Állatvédők feljelentést tettek a bíróság tisztviselője ellen, aki tagadta, hogy a rabbik elrendelték volna a kutya megkövezését. A testület egyik vezetője viszont elismerte a kövezéses ítéletet, szerinte ez a megfelelő mód, hogy bosszút álljanak a kutyát megszálló szellemen.
AZ ARAB HUSIT SZERETI .