SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. május 15., vasárnap

Fegyvertelen tömegekre lő "a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államának" hadserege



Fegyvertelen tömegekre lő "a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államának" hadserege
Az Izraelt és a megszállt területeket övező térségekből röviddel ezelőtt fegyvertelen palesztin tömegek igyekeznek bejutni a zsidó állam területére.
Az izraeli hadsereg éles lövedékkel lövi a palesztinokat a Golán-fennsíkon, a Gázai övezetben, az izraeli-libanoni határon és a Jeruzsálem melletti Kálándzijjá menekülttáborban. Eddig tíz halottról és több száz súlyos sebesültről szónak a jelentések.

Palesztin sebesült a Gázai övezetben
Az El-Dzsázírá riportja:



Az El-Árábijjá és az El-Dzsázírá pánarab hírtelevízió egyenes adásban sugározza a drámai képeket a Golán-fennsíkról, az izraeli-libanoni határról, a Gázai övezetből és a Kálándzijjá menekülttáborból. A legutolsó hírek szerint a megszállt Golán-fennsíkon Szíria felől több száz fegyvertelen tüntető érkezett meg a határvidékre és megpróbált belépni az izraeli megszállás alatti Mádzsd es-Sámsz drúz településre. Az izraeli hadsereg a Golán-fennsík megszállt részére már bejutott és a határon túl levő palesztinokra tüzelt, amelynek következtében eddig hat palesztin életét vesztette, több tucat ember megsebesült.

Tüntetők a Golán-fennsíkon
Az izraeli-libanoni határon levő Ávívim nevű izraeli település határában is megpróbáltak fegyvertelen palesztinok bejutni izraeli területre, ám a zsidó hadsereg itt is tüzet nyitott rájuk, aminek következtében eddig öt palesztin életét vesztette, közel százan megsebesültek. Az izraeli hadsereg szóvivője az El-Dzsázírának adott interjúban kijelentette: Izraelt nem érdekli, hogy a területére behatolók fegyvertelenek.
A Gázai övezetben is tömegtüntetéseken emlékeznek a palesztin holokauszt napján. Szádzsáijjá nevű településen is életét vesztette egy palesztin az izraeli hadsereg beavatkozása nyomán. Erez határátkelőhelyen és Bét Hánún településen is tüzelnek a határkerítés felé menetelő fegyvertelen palesztinokra. Most érkezett a hír, hogy az izraeli hadsereg tankokkal is lövi a palesztin lakosságot a Gázai övezetben.

Palesztin áldozat Márún er-Rászban
Különösen drámai a helyzet a Kálándzijjá nevű menekülttábor melletti átkelőhelyen, ahol eddig 160 palesztin megsebesült az izraeli hadsereg beavatkozása következtében. Kálándzijjá környékén egyre inkább több palesztin tüntet a nákbá napján.
Júszef el-Kudszi
KURUC
Képgaléria:
(Fotók: Reuters, El-Dzsázírá)