SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. május 7., szombat

MAGYARNAK MEGTILTVA *ROMÁNAK SZABAD A GAZDA*

Nekik szabad: Roma Önvédelmi Mozgalom alakult
Roma Önvédelmi Mozgalom (RÖM) elnevezéssel szervezet alakult azzal a céllal, hogy a hatóságokkal összefogva megóvja a cigány kisebbség tagjait a különböző félkatonai csoportoktól - jelentette be Kolompár János, a szervezet vezetője pénteken Csanádpalotán.

A cigány a nemrégiben harminc taggal megalakult szervezetről szólva azt mondta, az elmúlt időszakban egyetlen politikai párt sem reagált a "roma közösséget" ért támadásokra, "a cigányság csak magára számíthat". A Csongrád megyei kisváros művelődési háza előtt tartott sajtótájékoztatón Kolompár János hangsúlyozta, a Jobbik megalakulása óta a "romákat" folyamatos veszély fenyegeti, s az eddigi hatósági fellépések nem voltak eredményesek. Hiába oszlatta föl a bíróság jogerősen a Magyar Gárdát, "büntetlenül folytatódnak a félkatonai szervezetek felvonulásai".
A RÖM nem egyenruhás szervezet, "nem fog masírozgatni" - mondta -, a hatóságokkal "karöltve" nyújt segítséget mindazoknak, akik kiszolgáltatott, fenyegetett helyzetbe kerültek. A férfi reményei szerint országossá váló mozgalom elsődleges feladata, hogy veszély esetén a hatóságokat értesítve fellépjen a félkatonai szervezetek ellen. Az MTI kérdésére Kolompár János elmondta, a szervezetet még nem jegyezték be.

NYILATKOZIK A CELEB

Kincses Ferenc, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat és az Együtt a Romákért Egyesület elnöke - aki végighallgatta Kolompár János sajtótájékoztatóját - azt mondta, a RÖM megalakulásának híre riadalmat keltett Csanádpalota "nem roma" lakosainak körében. Az elnök úgy véli, a büntetőtörvénykönyv május 2-i módosítása megteremtette a jogi lehetőséget arra, hogy a hatóságok hatékonyan lépjenek fel a különböző félkatonai szervezetekkel szemben.
(MTI nyomán)


NAGYON KOSER GYEREKEK
EBESZ: "Elfogadhatatlan a romák ellen alkalmazott erőszak és hátrányos megkülönböztetés"
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megdicsérte Magyarországot a hétfőn elfogadott törvénymódosítás miatt, amely révén "könnyebben lehet fellépni a kisebbségeket megfélemlítő paramilitáris csoportok ellen".
A szervezet emberi jogokkal és a demokratikus intézményekkel foglalkozó irodája (ODIHR) egy pénteki közleményében méltatta a budapesti intézkedést, ugyanakkor elítélően említette a Cseh Köztársaságban és Magyarországon lezajlott "cigányellenes incidenseket".
A közleményben a varsói székhelyű iroda vezetője, Janez Lenarcic nagykövet elfogadhatatlannak minősítette "a romák ellen alkalmazott erőszakot és hátrányos megkülönböztetést".
"A nemrég lezajlott események figyelmeztetésül szolgálnak arra nézve, hogy sok európai országban még mindig tűrhetetlen ellenségességgel szembesülnek a romák. A hatóságoknak kötelessége szigorúan kivizsgálni a gyűlölet motiválta incidenseket, és a politikai vezetők felelőssége, hogy egyértelműen és nyilvánosan elítéljék az összes ilyen incidenst" - hangsúlyozta a nagykövet.
(MTI nyomán)



IDEJE LENNE FOGLALKOZNI AZ ÖSHONOS MAGYARSÁG ÖNVÉDELMI JOGAIVAL .AMIT EZEK A RENDELETEK MEGSZÜNTETEK .
"Egyenruhás bűnözés": szombattól hatályos az antimagyar törvénymódosítás
Megjelent a Magyar Közlönyben, és szombaton hatályba lép a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítása, ami a kormányzat indoklása szerint az "egyenruhás bűnözés" megjelenése miatt volt szükséges.
A törvénymódosítás szerint a jövőben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki mással szemben "valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz, illetve a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely riadalmat kelthet".
Emellett a Btk. kiegészült a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésére vonatkozó paragrafussal, amely rögzíti, hogy aki olyan, "a közbiztonság, a közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy a közbiztonság, a közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez", vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ugyanígy szankcionálható az is, aki a helyi polgárőrszervezet tagjának a polgárőrségről szóló törvényben meghatározott feladatai ellátását úgy szervezi meg, hogy a szervezet a polgárőrségtörvényben meghatározott együttműködési kötelezettségét nem teljesíti.
(MTI nyomán)




BIZUNK BENNE ,HOGY A MAGYAR KISSEBSÉGNEK IS  KAMION SZÁMRA FOGJÁK HORDANI A SEGILYEKET A KÜLFÖLDI KÖVETSÉGEK ÉS A LIBSI BIBSI SZERVEZETEK .IGY TALÁN ÖREGANYÁM TYUKJÁNAK IS LESZ IDEJE TOJÁST TOJNI MERT NEM FOGJÁK ELLOPNI ***TALÁN***
Szegény rettegő cigányaink helyzetét fogja vizsgálni az ENSZ megbízottja
Magyarországon tájékozódik az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottja - közölte a Roma Sajtóközpont. Githu Muigai május 23-án érkezik az országba, hogy személyesen informálódjon a "romák helyzetéről".
Ötnapos látogatása során Githu Muigai találkozik az esélyegyenlőség és emberi jogok területén dolgozó civil szervezetek képviselőivel és a sajtó munkatársaival, majd személyesen tájékozódik a magyarországi cigányság helyzetéről Gyöngyöspatán, Hejőszalontán, Hajdúhadházon, valamint Ózd, Hódmezővásárhely és Pécs környékén - írta pénteki közleményében a Roma Sajtóközpont. A terrorizált, naponta kirabolt magyarság helyzete persze nem érdekli őket.
Az ENSZ Emberjogi Bizottsága 1993-ban hozta létre a rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízotti tisztséget, amelyet a jogász és egyetemi tanár Githu Muigai három éve tölt be.
A különleges megbízott közvetlenül az Emberjogi Bizottság Közgyűlésének tartozik beszámolni, jelentését a helyszínen tett látogatások tapasztalatai mellett a helyi többségi média tudósításai, valamint az adott ország kormányzati intézkedései alapján készíti el - tette hozzá közleményében a szervezet.
(MTI nyomán)





SOKAT SEGITETT A RETTEGÉS MEGALAPOZÁSÁBAN A CSILLEBÉRCI NYARALÁS

AJÁNLOM HOZZÁ OLVASNI A TÉMÁHOZ  EZEKET AZ IRÁSOKAT ,CSAKHOGY KÉPBEN LÉGY .
ROMA AUTONOM TERÜLET **CIGÁNYORSZÁG **
SZERVEZÖDIK A ROMA HABIRU HADOSZTÁLY .


ROMA *HABIRU* AZ IGAZI EREDET .
ÉS NEVETÉS AZ ARCOKRA .
A Boldog Ceferino Lovagrend.**A HABIRUK ROMA LOVAGOKAT KREÁLNAK MI JÖHET MÉG????**
VIDEO A CIGÁNY LO NÉLKÜLI LOVAGOKROL

http://index.hu/video/2011/05/04/roma_lovagrend/
SZERK *S.S.ANDORÁS