SZÁMLÁLO

free counters

MINDIG

2011. május 30., hétfő

Kiderült, Lenin bizony zsidó volt


LENIN SZAKÁL NÉLKÜL.
Lenin, a Sátán földi megtestesítője
Lenin származásáról és egyebek mellett életének utolsó szakaszáról érdekes dokumentumokat tár első ízben a közönség elé egy kiállítás, amely a napokban nyílt meg a moszkvai Vörös téren lévő Történelmi Múzeumban – harangozza be a spanyol viasz felfedezését az MTI.
A kiállított dokumentumok között szerepel egy levél, amely alátámasztja a hosszú ideje forgalomban lévő híreszteléseket, miszerint Lenin zsidó származású volt. Ez a „jelentős antiszemita hagyományokkal” bíró Oroszországban, ahol ma is sokan tisztelik az 1917-es forradalom vezérét, komoly megbélyegzést jelenthet. A jelentős antiszemita hagyomány alatt annyit kell érteni, hogy az oroszoknál az ortodox egyház az uralkodó, amely a római katolikussal ellentétben nem túl toleráns a zsidókkal szemben, őket mai napig Krisztus gyilkosainak tartják.
A levelet Anna Uljanova, Lenin legidősebb nővére írta Sztálinnak, és az áll benne, hogy anyai nagyapjuk ukrajnai zsidó volt, aki azért tért át a keresztény hitre, hogy tanulhasson, továbbá hogy elkerülhesse a zsidók számára kötelező letelepedési helyet előíró rendelet hatályát. "Szegény zsidó családból származott (a nagyapa), keresztlevele szerint a zsitomiri Mozesz Blank fia volt" - írta Uljanova az 1924-ben elhunyt Lenin helyére lépő Sztálinnak 1932-ben.Lenin nővére levelében rámutatott: "Vlagyimir Iljics mindig nagy véleménnyel volt a zsidókról, és sajnálom, hogy családunk eredete - amelyet mindig gyanítottam - nem vált ismertté életében". Azért Uljanova levelét is illetik fenntartásokkal kezelni, nem valószín, hogy Lenin nem tudott saját szidó származásáról, amikor kaftános-pajeszos kommunistáktól körülvéve elindult Oroszországba proletárforradalmat csinálni.

ULJANOV CSALÁD
Lenin nővére arra kérte Sztálint, hogy tegye közzé a Lenin származásáról szóló adatokat, és ezzel lépjen fel az antiszemitizmus terjedése ellen. Sztálin azonban nem vett tudomást a javaslatról, és utasította Uljanovát, hogy tartsa titokban ezeket az adatokat.
A kiállítás anyagai mindenesetre további bizonyítékkal szolgálnak a nemzetiszocialista oldalon elterjedt nézetet illetően, hogy a kommunizmus tulajdonképp a zsidók társadalom-leigázási elképzelése volt, amelyet egy zűrös korban ráerőltettek Európára, hogy évszázadokkal vessék vissza a gójok fejlődését.
Lenin életében ugyan kapott némi támogatást a zsidó kultúra, de ez véget ért a harmincas évek elején, amikor Sztálin zsidóellenes tisztogatásokat rendezett a kommunisták körében, és azt tervezte, hogy a Szovjetunióból minden zsidót a kínai határra, a későbbi Birobidzsánba telepít. A kiállításon kizárólag a titkosítás alól nemrég felszabadított 111 dokumentum látható, és mind első ízben került a közönség elé.

A KAZÁR BIKA Bemutatnak egy olyan levelet is, amely arról tanúskodik, hogy Lenin az 1922-ben elszenvedett szélütése nyomán olyan állapotban volt, hogy megkérte Sztálint: hozzon neki mérget.
Marija Uljanova, Lenin legifjabb húga 1922-ben azt írta: "Nem véletlenül választotta erre Sztálint: tudta, hogy szilárd talajon álló bolsevik, akiben nincs semmiféle szentimentalizmus. Ki más merné kioltani Lenin életét?"
Nem kevésbé morbidok a politikai bizottság tagjai által rajzolt karikatúrák, amelyek szintén a kiállításon tekinthetők meg. Nyikolaj Buharin Sztálint hatalmas, eltúlzott orral, örökös pipájával ábrázolta, és a többi rajz sem túl hízelgő. A kor egyik vezető közgazdásza Trockijt bolygó zsidónak, a pénzügyminisztert pedig furcsa pózban lógva rajzolta meg. Az utóbbi karikatúra alá Sztálin azt írta: "Felakasztani a golyóinál fogva". Mindkét karikaturistát, és a minisztert is 1938-ban letartóztatták, és később kivégezték


A kiállítás július 3-ig tekinthető meg, amennyiben olvasóink közül valaki Moszkvában jár ebben az időszakban, úgy feltétlenül tekintse meg, élményeit pedig ossza meg szerkesztőségünk által a Kuruc.info szélesebb olvasóközönségével is.
index-kuruc *nyomán*